Rhein-Lippe-Haven Wesel krijgt 300 m nieuwe kade

WESEL – De Rhein-Lippe-haven in Wesel krijgt het komende jaar een nieuwe kade van 300 m lang, meldt de woordvoerder van DeltaPort. De nieuwe kade maakt deel uit van een grootschalige verbouwing die pas eind 2017 is afgerond. Met de verbouwing van de haven is een bedrag van negen miljoen euro gemoeid. Een deel van het bedrag wordt opgebracht door de EU.

De Rhein-Lippe-haven is de voormalige oliehaven. Na de verbouwing zal de haven een algemene functie krijgen. De eerste 150 m van de kade heeft al een bestemming. Hegman Transit (Schwerlast terminal Niederrhein) gaat daar overslaan. Dat kadedeel is straks geschikt voor zware lading met een gewicht van 300 ton. Daarnaast worden er op de kade walstroomvoorzieningen voor de binnenvaart aangelegd. De Firma Hülskens voert de verbouwing uit. (HDJ)