Jonger schip beter voor bedrijfsopvolger

Eddy Joos, Gemma Cobbaut en hun zoon Robin Joos willen een jonger schip kopen, omdat dat beter is voor de toekomst.
Eddy Joos, Gemma Cobbaut en hun zoon Robin Joos willen een jonger schip kopen, omdat dat beter is voor de toekomst.

A/B MS BELVONA – Eddy Joos vaart met zijn vrouw Gemma Cobbaut en hun zoon Robin op de 1300-tonner Belvona. Ze hebben het schip te koop gezet, omdat ze een jonger schip willen kopen. Ze vinden het namelijk belangrijk dat Robin het schip later ook met personeel kan exploiteren. Robin kreeg het varen met de paplepel ingegoten. Toch was het voor hem een bewuste keuze om in de voetsporen van zijn ouders te treden. Hij kon goed mee op school, deed in België ASO (atheneum) en studeerde daarna een paar maanden accountancy en fiscaliteit. Met kerst kwam hij naar boord en deelde mee dat hij voor iets aan het leren was, wat hij niet wilde doen.