Wat is aquarunning?

Aquarunning is hardlopen in het water met behulp van een wetbelt. Je weet wel zo’n band van zacht drijfmateriaal die je rond je middel bevestigt en die zorgt voor een verticale positie in het water. Met deze band ga je loopoefeningen en loopvormen doen in de lengterichting van het zwembad. Je gaat je echt verplaatsen in een hardlooppositie. Je zult merken dat je je beter in het water kunt verplaatsen, naarmate je meer oefening hebt gehad.
De weerstand van het water zorgt ervoor dat je je bovenrug, core, spieren rondom het bekken, bilspieren en natuurlijk je beenspieren traint. Van je benen mogen met name je hamstrings flink aan het werk. Daarnaast zorgt de weerstand van het water dat je lichaam geen schokbelasting krijgt, waardoor de belasting op je gewrichten laag is.
www.aquarunning.nl