Bietschhorn in brand – Lötschental

De Bietschhorn in het Lötschental lijkt in brand te staan op deze filmachtige foto.
De Bietschhorn in het Lötschental lijkt in brand te staan op deze filmachtige foto.

De ondergaande zon zet de Bietschhorn in brand. De top van de berg lijkt door het zonlicht in brand te staan en de wolk is de rook. Het is een filmachtig beeld.

De Bietschhorn is een berg die tussen het Lötschetal en het Rhônedal ligt. De berg lijkt vanaf de Lotschentalzijde op een kies en is met een hoogte van 3934 net geen vierduizend meter hoog. De berg maakt deel uit van het Jungfrau-Aletsch gebied, dat op de werelderfgoedlijst van de Unesco staat. De gletsjer op de Bietschhorn blijft zelfs in de zomer goed zichtbaar. De Bietschhorn wordt ook wel Koning van Wallis genoemd en is een geliefd object bij bergsporters.

Bekijk hier: Bietschhorn in brand – Lötschental