Run-walk-exercise hardlooptraining wat is het?

Het run-walk-exerciseprincipe is een trainingsvorm voor hardlopen, waarin je het hardlopen elke vijf minuten afwisselt met oefeningen. Hierdoor train je afwisselend, waardoor de kans op overbelasting door een repeterende schokbelasting vermindert. Je bent de hele training in beweging. De snelheid waarop je hardloopt mag je zelf bepalen. Wil je vijf minuten knallen op 90% of een interval doen waarbij je hardlopen afwisselt met wandelen of vijf minuten hardlopen in zone 2, dat is aan jou. Heb je een blessure en mag je alleen wandelen, dan kan dat ook. Natuurlijk kun je ook hulp krijgen bij het bepalen van de voor jou geschikte interval. De trainingen vinden plaats op een sportveld. Meestal is dat een voetbalveld en de ondergrond kan kunstgras of gras zijn. Het voordeel van een sportveld is dat het een dempende vlakke ondergrond is en er geen verkeer is. Op het sportveld liggen de oefeningen in stationnetjes klaar.
Run-walk-exercise hardlooptraining wat is het?