Over mij

Henriette Driesen-Joanknecht

Ik ben de eenmanszaak Henriettezzp in februari 2017 begonnen, nadat ik 20 jaar als zelfstandige op een volcontinu varende binnenvaarttanker heb gewerkt in een VOF met mijn man. In die twintig jaar deed ik naast mijn varende werk allerlei nevenactiviteiten die ik belastingtechnisch opvoerde als overige werkzaamheden. We stopten begin 2017 met die manier van werken en leven, omdat we ons aandeel in het schip kwijt konden en het rustiger aan wilden doen. Voor mijn man betekende dat een baan in loondienst met geregelde vrije tijd op een schip dat niet in volcontinudienst vaart, voor mij de voortzetting van mijn overige werkzaamheden voor eigen rekening vanaf een vaste standplaats.

Werkzaamheden

Mijn werkzaamheden bestaan momenteel uit journalistiek in zowel tekst als beeld gericht op de maritieme – en logistieke wereld, het schrijven van webteksten, veiligheidsadviseur binnenvaart, online handel en aflosser binnenvaart, maar ik ben uiteraard in te huren voor andere werkzaamheden zolang die aansluiten bij mijn vaardigheden. Ik beschik over een btw-nummer en de belastingdienst wil elk kwartaal een opgave van mij hebben.

Diploma’s en opleidingen

Onder andere Rijnpatent tot Mannheim, groot vaarbewijs A+B, radarpatent, ADN N+C, Veiligheidsadviseur binnenvaart, Logistiek management (NEMAS), ondernemer binnenvaart, journalistiek, copywriting (cursus), ehbo, middenstandsdiploma, sociale hygiëne, Rijbewijs B.